• 1400/07/18
  • - تعداد بازدید: 42
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری 18 کارگاه توانمندسازی پژوهشگران در نیمه نخست امسال

برگزاری 18 کارگاه توانمندسازی پژوهشگران در نیمه نخست امسال


مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، در راستای افزایش دانش و توانمندی دانشگاهیان در عرصه پژوهشی، از ابتدای سال جاری، 18کارگاه آموزشی را در سطح بین المللی و کشوری، به صورت مجازی و رایگان برگزار کرده است. 

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، مدیر اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه با اشاره به برگزاری این کارگاه ها در نیمه نخست سال جاری و یا حمایت و همراهی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گفت: 13 مورد از کارگاه های یاد شده به همت همکاران گروه کتابخانه و تامین منابع اطلاعات به همراه گروه علم سنجی و پایش و پنج کارگاه نیز به همت همکاران گروه ترجمان دانش برگزار شده است.

دکتر «پیوند باستانی» با اعلام حضور شش هزار شرکت کننده از مراکز علمی داخل و خارج کشور در این کارگاه ها، شرکت کنندگان را شامل مدیران ستادی، اعضای هیات علمی دانشگاه، کارشناسان پژوهشی، کتابداران، دانشجویان و دانش آموختگان رشته های تحصیلی علوم پزشکی و سایر علاقه مندان عنوان کرد.

کارگاه های آموزشی گروه ترجمان دانش

دکتر باستانی که به عنوان مدرس کارگاه های آموزشی گروه ترجمان دانش در این برنامه همکاری داشت، توضیح داد: مجموعه کارگاه های گروه ترجمان دانش با عنوان «تصمیم گیری و سیاست گذاری مبتنی بر تحقیقات سلامت با رویکرد انتشار پیام و نتایج پژوهش»، به درخواست و همکاری دانشگاه های علوم پزشکی بیرجند، لرستان، اهواز، خراسان شمالی و یاسوج، با هدف توانمندسازی مدیران ستادی و کارشناسان دانشگاه های یاد شده برگزار شد.

او افزود: در این برنامه ها، فراگیران با مفهوم سیاست گذاری های آگاه از شواهد و مبتنی بر شواهد، فرایند سیاست گذاری و تصمیم گیری مبتنی بر شواهد، مفهوم ترجمان دانش، مدل های ترجمان دانش، شناسایی مخاطب، نحوه تدوین پیام و همچنین خلاصه و سند سیاستی، آشنا شدند.

مدیر اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه یادآور شد: اطلاع رسانی، نام نویسی و ارایه گواهی کارگاه های آموزشی برگزار شده، در سامانه کارگاه های پژوهشی و رویدادهای معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه به نشانی اینترنتی https://events.sums.ac.ir انجام شده است.

کارگاه های آموزشی گروه کتابخانه و تامین منابع اطلاعات و گروه علم سنجی و پایش

رییس گروه کتابخانه و تامین منابع اطلاعات و کارشناس مسوول گروه علم سنجی و پایش دانشگاه نیز در خصوص کارگاه های آموزشی برگزار شده از سوی این دو گروه، گفت: در حیطه مرجع نویسی، فراگیران با شرکت در کارگاه های «مرجع نویسی با نرم افزار EndNote» و «مرجع نویسی با نرم افزار Mendeley» با این مباحث آشنا شدند.

دکتر «نیلوفر برهمند»، با اشاره به اهمیت آشنایی دست اندرکاران حوزه های علمی و پژوهشی با پایگاه های اطلاعاتی علمی، از اختصاص سه کارگاه با عنوان «آشنایی با مفاهیم و اصول جستجو در پایگاه های اطلاعاتی»، «جستجوی شواهد بالینی در پایگاه Pubmed» و «جستجو در پایگاه Scopus» به این مبحث خبر داد.

او بیشترین تعداد کارگاه های آموزشی را مرتبط با موضوع مطالعات ثانویه عنوان کرد و ادامه داد: «آشنایی با انواع مطالعات مروری»، با همکاری دانشگاهMonash استرالیا و دانشگاه علوم پزشکی لرستان، «جستجوی مقالات و شواهد وارد شده در مقالات مرور ثانویه و بررسی وضعیت Altmetric مقالات منتشر شده»، «جستجوی تخصصی مقالات برای نگارش مقالات مرور نظام مند» و «آشنایی با Meta-analysis»، بخشی از کارگاه های برگزار شده در این زمینه بود.

به گفته دکتر برهمند، دو کارگاه آموزشی برگزار شده نیز به مطالعات ثانویه در دو حوزه اختصاصی از دانش اختصاص داشت که شامل «مرور نظام مند در علوم توانبخشی» و «مرور نظام مند در مطالعات اقتصاد سلامت» بود.

کارشناس مسوول گروه علم سنجی و پایش دانشگاه گفت: دو کارگاه نیز در حیطه علم سنجی، با عنوان های «آشنایی با عوامل مؤثر بر افزایش میزان استناد به مقالات علمی» و «آشنایی با سامانه علم سنجی اعضای هیات علمی و نمایه های علمی» برگزار شد.

دکتر برهمند که خود نیز از ارایه کنندگان مطالب آموزشی این کارگاه ها بود، از همکاری دیگر مدرسان شامل دکتر «عباس رضائیان زاده»، دکتر «فرهاد فاتحی»، دکتر «مهناز صمدبیک»، دکتر «محمدتقی کریمی»، دکتر «عبدالصالح جعفری»، دکتر «زهرا یوسفی»، «زهرا جلالی»، «آفتاب قدیمی»، «سارا کریم زاده»، «زکیه تاج الدینی» و «مژگان همتی» قددرانی کرد./د.ا.فاضل زاده

  • گروه خبری : اطلاعیه ها
  • کد خبری : 48452
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن استاتیک شماره 75 موجود نیست