1. در گرنت هایی که بر اساس مقالات تخصیص داده می شوند، گرنت به نویسنده اول یا نویسنده مسئول مقاله، در صورتی که وی عضو هیات دانشگاه علوم پزشکی شیراز بوده و آدرس وابستگی سازمانی[1] خود  را به شکل صحیح و مطابق الگوی زیر گزارش نموده باشد، تعلق می گیرد.

 

آدرس صحیح وابستگی سازمانی دانشگاه به فارسی:

«دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران»

  آدرس صحیح وابستگی سازمانی دانشگاه به انگلیسی:

"Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran"

نحوه­ی درج صحیح نشانی سازمانی دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی از آدرس زیر قابل دسترس است:

https://sci.sums.ac.ir/uploads/219/2024/Jan/31/affiliationn.pdf

 

تبصره: اگر در مقاله ای هر دو نویسنده اول و مسئول عضو هیات علمی دانشگاه باشند، گرنت به نسبت مساوی۵۰ درصد برای هر نویسنده و یا نسبت تعیین شده در توافق کتبی فی مابین به ایشان تعلق می گیرد.

 

  1. گرنت ها به شخصی که در استخدام دانشگاه علوم پزشکی شیراز نباشد ولو اینکه در مقاله ای وابستگی سازمانی خود را دانشگاه علوم پزشکی شیراز قید کرده باشد، تخصیص داده نمی شود.

تبصره: درخصوص اعضای هیات علمی سایر دانشگاه ها که عضو هیات موسس مراکز تحقیقاتی هستند و یا از سوی ریاست دانشگاه حکم عضویت در مراکز تحقیقات را داشته باشند، به شرط رعایت آدرس وابستگی سازمانی صحیح مطابق ماده 1 این آیین نامه،  معادل 50% از گرنت تعلق می گیرد.

 

  1. به مقاله های پذیرش گرفته[2]  یا زود آیند[3] تا قبل از زمان انتشار و دریافت شماره­ی صفحه گرنت تعلق نمی گیرد.
  2. گرنت های مبتنی بر مقالات و عملکرد، صرفا به مقالات و عملکردی قابل تخصیص می باشدکه برابر مقررات بالادستی و شیوه نامه­ی ارزشیابی پژوهشی، برای دانشگاه علوم پزشکی شیراز حایز امتیاز بوده باشد و معادل امتیاز کسب شده و با رعایت سایر مفاد آیین نامه، واجد دریافت گرنت خواهند بود.
  3. اعضای هیات علمی در صورتیکه به هر نحوی همکاری شان با دانشگاه قطع گردد و طرح تحقیقاتی مربوطه به اتمام نرسیده باشد باید پیش از تسویه حساب، ادامه طرح را به یکی از اعضای هیات علمی مرکز واگذار نمایند(با موافق نامه کتبی عضو هیات علمی) و یا معادل مبالغ دریافتی بابت طرح -گرنت با معاونت تحقیقات و فناوری تسویه حساب فرمایند.

نحوه درخواست و تخصیص کد اختصاصی گرنت:

  1. متقاضی می تواند درخواست خود را به صورت کتبی و از طریق اتوماسیون اداری دانشکده یا مرکز متبوع به همراه مستندات مربوطه، به مدیریت توسعه و ارزیابی تحقیقات ارسال نماید.  پس از بررسی و تایید اطلاعات توسط مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه، شماره اختصاصی گرنت  توسط مدیریت توسعه و ارزیابی تحقیقات صادر و به همراه نامه ای مبنی بر پذیرفته شدن گرنت به درخواست کننده ارسال می گردد.

تبصره: گرنت های  مبتنی بر عملکرد و گرنت سالیانه­ی اعضا هیات علمی پژوهشی از این قاعده مستثناء می باشد و تخصیص آن بر اساس آیین نامه­ی مربوطه می باشد.

 

  1. در مورد گرنت های مبتنی بر انتشار مقالات، درخواست کننده گرنت حداکثر تا یکسال پس از تاریخ انتشار مقاله خود می تواند درخواست بررسی و محاسبه گرنت را ارسال نماید.

 

نحوه استفاده از گرنت :

  1. پژوهشگران برای استفاده از گرنت ها، پس از اخذ کد ویژه گرنت خود، می توانند با وارد کردن شماره و مبلغ گرنت در جدول مربوط به "جذب اعتبار از سایر منابع" در پروپوزال های ارسالی از طریق سامانه پژوهشیار خود اقدام نمایند. نیازی به ثبت طرح تحقیقاتی مجزا برای استفاده از گرنت نمی باشد.
  2. استفاده از  هریک از گرنت ها، برای تامین اعتبار انواع طرح های تحقیقاتی، بدون توجه به سقف مصوب قابل پرداخت از محل منابع حمایت های ثابت که در سایر آیین نامه های این معاونت ذکر شده است، ممکن می باشد.
  3. لازم است مکاتبات و مستندات مرتبط با تخصیص گرنت در قسمت ضمائم پروپوزال پیوست گردد.
  4. امکان خرید تجهیزات آزمایشگاهی و آموزشی مرتبط با طرح مورد نظر وجود دارد؛ بدیهیست کلیه موارد باید اموالی معاونت تحقیقات و فناوری گردد.
  5. مدت زمان استفاده از هر گرنت تا 2 سال از تاریخ نامه اعلان به درخواست کننده می باشد.

تبصره:  گرنت مبتنی بر عملکرد و گرنت سالیانه اعضا هیات علمی پژوهشی از این قاعده مستثناء می باشند و زمان بندی آن بر اساس آیین نامه مربوطه می باشد.

 

  1.  امکان تجمیع انواع گرنت ها برای استفاده در یک طرح تحقیقاتی در صورت داوری تخصصی و تایید معاونت پژوهشی دانشکده / شورای پژوهشی مرکز تحقیقات/ شورای تحصیلات تکمیلی و احصاء ضرورت بودجه فراهم است.
  2.  طرح های با بودجه بالاتر از 1 میلیارد ریال بایستی قبل از تصویب نهایی، تاییدیه شورای مربوطه در معاونت تحقیقات و فناوری را  اخذ نماید. این سقف به میزان سالیانه 30 درصد افزایش خواهد یافت.
  3.  اخذ مشاوره­ی آمار و طراحی مطالعه و سایر مشاوره های تخصصی برای طرح های تحقیقاتی، غیر از پایان نامه های دکتری تخصصی، که به میزان بیش از 400 میلیون ریال حمایت می شوند، ضروریست. این سقف به میزان سالیانه 30 درصد افزایش خواهد یافت.
  4. امکان استفاده از گرنت های مطرح در این آیین نامه، در طرح های مصوب که  عقد قرارداد شده اند، وجود ندارد.
  5. گرنت های موضوع این آیین نامه، مشروط بر اینکه در سال 1403 صادر شده باشند و در طرح های تحقیقاتی تا قبل از دریافت کداخلاق استفاده شده باشند،  مشمول افزایش های لحاظ شده در این آیین نامه خواهند بود. برای استفاده از افزایش مذکور، نیاز به اقدام جدید نبوده و محققین می توانند با ارایه توضیحات و درخواست خود در جدول هزینه های طرح از این امکان بهره مند شود.
  6. با ابلاغ این آیین نامه سایر آیین نامه های مرتبط با گرنت های موضوع این آیین نامه بلااثر خواهند بود.
  7. اعلام خاتمه طرح های تحقیقاتی که از محل گرنت های این آیین نامه حمایت مالی شده اند، منوط به چاپ حداقل یک مقاله با حداقل نمایه اسکوپوس که نویسنده مسئول اصلی آن با وابستگی سازمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز باشد، خواهد بود.

تبصره: در موارد خاص، خاتمه طرح منوط به اجرایی شدن مفاد قرارداد مربوطه خواهد بود.

  1. مجری دریافت کننده­ی گرنت، باید در طرح پژوهشی پیشنهادی که در آن مبلغ گرنت لحاظ شده است مجری اصلی طرح باشد.

تبصره: در راستای توسعه فعالیت های پژوهشی بین رشته ای و استفاده بهینه از منابع، در موارد استثناء، امکان استفاده از گرنت همکاران با ارایه موافقت نامه کتبی وی، مشروط بر مشارکت وی در طرح مربوطه به عنوان مجری/استاد راهنمای دوم  فراهم خواهد بود. موضوع این نوع از همکاری ها، لازم است به تایید مدیریت توسعه و ارزیابی تحقیقات دانشگاه برسد.

  1. امکان تقسیم هریک از گرنت های موضوع این آیین نامه در چند طرح تحقیقاتی فراهم است؛ بطور مثال: گرنت اسنیپ پژوهشگری مبلغ 15 میلیون تومان است؛ این فرد می­تواند مبلغ 5 میلیون تومان از اعتبار این گرنت را برای هزینه های طرح پایان نامه ای A  و مابقی را برای هزینه کرد طرح تحقیقاتیB استفاده کند.

 

 

 



[1] Affiliation

[2] Acceptance

[3] E-Pub, Article in Press, etc.

متن استاتیک شماره 75 موجود نیست