برخی از شاخص های علم سنجی مقالات:

تعریف: شاخص های علم سنجی مقالات (Article-level metrics)، نشان دهنده تاثیر(impact) و  رسش(reach) یک مقاله هستند. این شاخص ها نه تنها میزان استناد به یک مقاله و تاثیر آن را می سنجند، بلکه با بهره گیری از داده های منابع اطلاعاتی نوین (از قبیل اشاره ها در رسانه های اجتماعی)، تصویر جامعی از پوشش(coverage)، استفاده، به اشتراک گذاری و  بحث (discussions) در مورد آن را در اختیار قرار می دهد. این مجموعه شاخص های نوین،  سنجه های جایگزین (Altmertics) نامیده می شوند.  

 برخی از شاخص های علم سنجی مقالات عبارتند از:

Citation:  به طور کلی citation یا استناد عبارت است از ارجاع به یک منبع علمی. دریافت استناد می تواند نشانه اعتبار و تاثیر گذاری یک مقاله و عدم دریافت آن  نشانه اعتبار و تاثیر کم مقاله  باشد. می توان گفت مقالاتی که در یک حوزه موضوعی استنادهای زیادی دریافت می‌نمایند، در توسعه و پیشرفت دانش آن حوزه سهم بسیاری دارند.

 

Field Weighted Citation Impact = FWCI : این شاخص تفاوت های رفتار پژوهشی در رشته های مختلف را مد نظر قرار می دهد و برای محاسبه آن، سه معیار رشته یا حیطه موضوعی، سن یا سال انتشار و نوع مقاله مد نظر قرار می گیرد. ادامه مطلب

Citation Benchmarking: نسبت استنادهای دریافتی یک حوزۀ موضوعی به تعداد استناد دریافتی تولیدات علمی هم سن و هم‌نوع خود در همان حوزۀ موضوعی است و با درصد بیان می‌شود.

برخلاف FWCIکه امکان مقایسۀ مقالات در حوزه‌های موضوعی مختلف را ممکن می‌سازد؛ این شاخص تنها در مورد مقایسۀ مقالات یک حوزۀ موضوعی کاربرد دارد.

 

Prominence percentile

متن استاتیک شماره 75 موجود نیست